Najczęściej kupowane

Ostatnio przeglądane

Olej Kokosowy Zobacz większe

Olej Kokosowy Nierafinowany

Nowy produkt

Dostępne gramatury:

  • 500 ml
  • 900 ml

Więcej szczegółów

22,90 zł brutto

Więcej informacji

Witamy serdecznie w Naszym sklepie Minerały-Ziemi

Chcemy zaoferować Państwu:

OLEJ KOKOSOWY NIERAFINOWANY EXTRA VIRGIN

Dane:

Postać: olej

Składniki: 100% olej kokosowy

Kraj pochodzenia surowca: Indonezja

Kraj tłoczenia: Polska

Producent/dystrybutor: Grupa MTS

Ogólne informacje:

Olej kokosowy uzyskuje się ze świeżego miąższu orzechów kokosu. Najbardziej wartościowy jest olej kokosowy tłoczony na zimno. Ma przyjemny zapach i delikatny posmak kokosowy. W temperaturze do 25 stopni jest stały i ma białą barwę, w wyższej temperaturze staje się płynny i przezroczysty. Jest droższy od oleju kokosowego rafinowanego, ale też ma więcej cennych właściwości. 

Nasycone kwasy tłuszczowe stanowią aż 90% zawartości tego oleju. Dzięki średnio-łańcuchowej budowie nie są one odkładane w postaci tłuszczu, lecz przekształcane w energię, która przyspiesza metabolizm. Reszta składników to zdrowe kwasy tłuszczowe jedno- i wielonienasycone, witaminy E, B, C, minerały (wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk) oraz kwas laurowy. 

Olej kokosowy można stosować kulinarnie - jako zamiennik masła lub bazę do wypieku ciast, tortów czy deserów. Może być również z powodzeniem dodawany do dressingów czy sosów sałatkowych. Olej kokosowy może być spożywany przez wegetarian, doskonale zastępując tłuszcze pochodzenia zwierzęcego. Jest też produktem bezglutenowym i hipoalergicznym. 

Olej kokosowy ma również zastosowanie w kosmetyce. Nakładany jako krem dla skóry wysuszonej nadaje jej zdrowy wygląd. Świetnie sprawdza się przy skórze trądzikowej i tłustej, a także jako pielęgnacja skóry głowy i włosów.

Informacja o alergenach: Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów  (w tym orzechów arachidowych), gorczycy, glutenu, sezamu i soi

Zastosowanie:

  • Do smarowania pieczywa, smażenia.
  • W kosmetyce jako naturalny balsam nawilżający do całego ciała oraz jako maseczka lub serum na włosy.
  • Do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumentów z wyjątkiem cierpiących na nietolerancję produktu.

Pozostałe informacje:

Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci, w miejscu suchym. Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Na życzenie klienta do każdego zakupionego towaru wysyłamy mailowo świadectwo kontroli jakości.

Do każdej transakcji wystawiamy paragon fiskalny lub-na życzenie klienta-fakturę VAT.

W cenę przesyłki wliczony jest 23% podatek VAT.

Opinia

Brak recenzji użytkowników.

Write a review

Olej Kokosowy Nierafinowany

Olej Kokosowy Nierafinowany

Dostępne gramatury:

  • 500 ml
  • 900 ml

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: