Ostatnio przeglądane

Najczęściej kupowane

Gliceryna Roślinna 99,8%

Nowy produkt

Dostępne gramatury:

  • 500 ml
  • 1 l
  • 5 l

Więcej szczegółów

11,50 zł brutto

Więcej informacji

Witamy serdecznie w Naszym sklepie Minerały-Ziemi

Chcemy zaoferować Państwu:

GLICERYNA ROŚLINNA

Dane:

Gatunek: min. 99,8%, spełnia normy Ph.Eur.
Wzór: C3H8O3
Numer CAS: 56-81-5
Numer WE: 200-289-5
Producent: n/d

Ogólne informacje:

Gliceryna jest przejrzystą i bezbarwną cieczą bez zapachu. Gliceryna, którą Państwu oferujemy jest produktem w 100% naturalnym. Produkowana jest wyłącznie z tłuszczów roślinnych, powstałych z procesu obróbki rzepaku, który jest wolny od GMO.

Zastosowanie:

Gliceryna jest dobrym rozpuszczalnikiem tłuszczów oraz innych lipidów. Jest stosowana przy produkcji pomadek, kremów oraz innych produktów kosmetycznych. Stanowi także ważny surowiec do syntezy dla wielu różnorodnych związków chemicznych, m.in. niektórych gatunków mydeł. Oprócz zdolności do homogenizowania składników produktów kosmetycznych posiada własności nawilżające skórę. Oprócz tego gliceryny używa się także w garbarstwie (wysusza skórę dzięki silnym właściwościom higroskopijnym) oraz przy produkcji: barwników, płynów hamulcowych i chłodniczych. Gliceryna znajduje również zastosowanie w przemyśle farmaceutycznym i spożywczym.

Pozostałe informacje:

Produkt pakowany w wysokiej klasy butelkę HDPE z plombą gwarancyjną.

Na życzenie klienta do każdego zakupionego towaru wysyłamy mailowo świadectwo kontroli jakości.

Do każdej transakcji wystawiamy paragon fiskalny lub-na życzenie klienta-fakturę VAT.

W cenę przesyłki wliczony jest 23% podatek VAT.

Opinia

Brak recenzji użytkowników.

Write a review

Gliceryna Roślinna 99,8%

Gliceryna Roślinna 99,8%

Dostępne gramatury:

  • 500 ml
  • 1 l
  • 5 l

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: