Kwas L(+) Mlekowy E270 Zobacz większe

Kwas L(+) Mlekowy E270

Nowy produkt

9,70 zł brutto

Więcej informacji

Witamy serdecznie w Naszym sklepie Minerały-Ziemi

 

 Chcemy zaoferować Państwu 

KWAS MLEKOWY SPOŻYWCZY 80% E270

 

Kwas mlekowy ma bardzo szerokie zastosowanie.

Ze względu na właściwości keratolityczne w kosmetyce używa się go do usuwania znamion, blizn i brodawek ( wyspecjalizowany personel ).

Jest obecny w skwaśniałym mleku oraz tworzy się w mięśniach w trakcie intensywnego wysiłku fizycznego.

 Powstaje w produktach spożywczych otrzymywanych przez fermentację mlekową, nadając im charakterystyczny, kwaskowy smak. Jest wynikiem fermentacji cukrów - laktozy obecnej w mleku, czy fruktozy obecnej w warzywach i owocach. Obecność kwasu mlekowego w mleku powoduje koagulację białek. Proces ten jest masowo wykorzystywany przy produkcji serów, jogurtów, kefirów i innych produktów mlekopochodnych.

Używa się go również do celowego fermentowania niektórych warzyw np. ogórków i kapusty, a ponieważ jest dużo mniej toksyczny od octu warzywa kwaszone fermentacyjnie są zdrowsze od warzyw kwaszonych w zalewie octowej.

Kwas mlekowy jest używany do regulacji kwasowości także w przemyśle cukierniczym. Znajduje zastosowanie w przemyśle garbarskim i tekstylnymW pszczelarstwie jest stosowany do zwalczania roztocza Varroa destructor, a w przemyśle chemicznym może być wykorzystywany do otrzymywania m.in. glikolu propylenowego oraz kwasu akrylowego.  

 

Produkt pakowany w wysokiej klasy butelkę HDPE z plombą gwarancyjną.  

Na życzenie klienta do każdego zakupionego towaru wysyłamy mailowo

świadectwo kontroli jakości

Towar wysyłany paczką kurierską48 jest dostarczany do klienta w gwarantowanym terminie 48h.

 

Oferujemy zawsze świeże produkty.

Osoby zainteresowane informacją o dacie ważności bieżącej partii prosimy o zapytanie mailowe

 

Dane :

Gatunek : spożywczy

Wzór sumaryczny : C3H6O3

Numer CAS : 50-21-5

 

Numer WE : 209-954-4

Opinia

No customer reviews for the moment.

Write a review

Kwas L(+) Mlekowy E270

Kwas L(+) Mlekowy E270